De opname gebeurt in principe de avond voor de ingreep, tenzij anders afgesproken met uw chirurg.
Op de dag van de opname meldt u zich op het afgesproken uur aan de balie op het gelijkvloers. Daar gebeuren de administratieve formaliteiten en wordt u vervolgens begeleid naar uw kamer.
Geef de RX opnames in uw bezit aan de verpleegster net als de preoperatieve onderzoeken die bij uw huisarts zijn uitgevoerd.
onthaal AZ Heilige Familie
Er gebeurt nog een kleine bloedafname en later komt de anesthesist langs bij u om het type van verdoving te bespreken. Er is een keuzemogelijkheid tussen een volledige verdoving of een plaatselijke verdoving.
Onze voorkeur gaat uit naar een plaatselijke verdoving waarbij door middel van een ruggenprik een verdovend middel wordt ingespoten dat uw benen verdoofd.
Eventueel kan dit d.m.v. een pompje continu gebeuren zodat de eerste twee dagen een zeer goede verdoving optreedt en u geen pijn ondervindt. Dit is een bijzonder veilige manier van narcose, na de ingreep bent u helder en de naweeën zijn zéér beperkt.
Tevens voorkomt een ruggenprik een aantal complicaties en is minder belastend voor de patiënt, vaak kunnen we op die manier de verwardheid, die soms toch ontstaat bij ouder patiënten na een ingreep, vermijden of toch sterk reduceren.
De verantwoordelijke arts voor de verdoving (de anesthesist) komt voor de ingreep langs op de kamer om de narcose te bespreken.
Indien u van het ganse operatiegebeuren niets wenst te merken (te zien of te horen) kan u aan de anesthesist vragen om wat medicatie bij te geven zodat u wat slaapt, dit is echter geen volledige verdoving!